Velký maso do ruky

27. července 2010 v 14:01 | Jarodd |  Něco k zakousnutí
Jelikož víme, jak je to obtížné pořád vymýšlet co zrovna který den vařit, aby byla strava našich nejmilovanějších co nejpestřejší, ale hlavně aby to jedli, rozhodl jsem se podělit o několik receptů.

Jako první zařazuji kuřecí řízek, ovšem na trochu jiný způsob.
Není to zrovna ta nejzdravější věc, ale poslední dobou je to jedna z mála možností jak do Evíka dostat maso.

Ingredience (vaříme vždy pro 4členou rodinu a aby když tak zbylo něco na potom):

4 ks  kuřecích prsou
0,5l  bílého jogurtu
Strouhanka
Sůl
Pepř
Koření - červená paprika nebo co komu chutná
Rostlinný olej (nejlépe slunečnicový, někdo si troufne i olivový)

Papírové utěrky

Kuřecí prsa
Pozor na křehčené - nebrat 

Maso rozkrojíme, aby byly plátky tenčí. Pod igelitovým sáčkem (nebudou se trhat vlákna) naklepeme a osolíme. Případně opepříme.
Maso pak nejlépe přes noc naložíme do jogurtu, který jsme před tím dle libosti ochutili kořením.
Uskladníme samozřejmě v chladničce.
Před smažením prsa vyjmeme z jogurtu, který trochu "otřeme", aby ho nebylo na mase hodně a obalíme ve strouhance.
Dále již postupujeme běžným způsobem.

Brambory

Jako příloha se nám nejvíce osvědčila bramborová kaše, ale holčičky si zamilovaly odpolední řízeček jen tak do ruky - odtud vzniklo jejich pojmenování "Velký maso do ruky".

Velký maso do ruky
Pomocí papírových utěrek odstraňte přebytečný tuk

Tak dobrou chuť…
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama